Associació Capoeira Canigó / Qui som

associacio-capoeira-canigo

Alguns dels membres de l’Associació Capoeira Canigó durant el Batizado Banzo de Senzala, a Barcelona.

Inicis i fundació

El Grup de Capoeira Canigó es va fundar gràcies a un grup d’aficionats i amants de la Capoeira i encapçalada pel Mestre Cearà. L’any 1998 es va constituir oficialment com a Associació. Des d’aleshores ha mantingut viva la pràctica i filosofia de la capoeira a les comarques de Girona i Barcelona.


Al 2018 vam complir el nostre 20è aniversari i així ho vam celebrar: 20 anys de Capoeira Canigó.


classes de capoeira girona, olot, figueres, l'escala

ActivitatsDetall Berimbao

Actualment els membres de l’associació ens trobem setmanalment per entrenar a Salt, L’Escala, Figueres, Olot, i Barcelona. Als entrenaments practiquem i perfeccionem la tècnica: la dansa-lluita, la filosofia, i també aprenem a cantar i tocar els instruments tradicionals de la Capoeira.

A més a més ens trobem regularment per fer rodes de Capoeira als diferents espais dels que disposem i també al carrer, on participem en esdeveniments i/o activitats organitzades per altres entitats: festes locals, espectacles, fires… Consulteu la nostra agenda per estar al dia!

Des de la fundació de l’Associació hem organitzat deu Festivals Internacionals de Capoeira amb la Cerimònia de Graduació, canvi i entrega de corda. En aquests certàmens hem tingut el plaer de rebre Mestres reconeguts de tot el món com el Mestre Sombra (Senzala de Santos, Brasil), Mestre Beija Flor (Paname – París), Mestre Ediandro (Banzo de Senzala – Barcelona)…

També impartim aules de Capoeira a les escoles, i dins el programa Juguem? Salt.

 

capoeira canigó a la costa brava

Organització

Al capdavant de l’Associació comptem amb el Mestre Ceará, Volker Herrmann. Com a Associació, els membres i alumnes treballem de manera conjunta i cooperativa en les activitats i organització d’events. Capoeira Canigó és una entitat viva i orgànica. Estem oberts a qualsevol proposta engegada pels alumnes per tal de potenciar l’activitat de la capoeira.

Vídeo de presentació

 

Ilê do Canigó

El 2019 vam inaugurar l’Ilê, un espai situat en plena naturalesa, envoltat d’arbres i amb vistes al mar. Aquí ens reunim per entrenar i celebrar trobades i jornades de convivència amb tots els membres del grup, i també amb altres amistats de la Capoeira.

Durant la setmana, els entrenaments regulars també tenen lloc a d’altres punts de Salt, L’Escala, Figueres, Olot i Barcelona. Pots consultar-los aquí.