Associació Capoeira Canigó / Qui som

associacio-capoeira-canigo

Alguns dels membres de l’Associació Capoeira Canigó durant el Batizado Banzo de Senzala, a Barcelona.

Inicis i fundació

El Grup de Capoeira Canigó es va fundar gràcies a un grup d’aficionats i amants de la Capoeira i encapçalada pel Mestre Cearà. L’any 1998 es va constituir oficialment com a Associació. Des d’aleshores ha mantingut viva la pràctica i filosofia de la capoeira a les comarques de Girona i Barcelona.


Aquest any estem preparant el 20è Aniversari! Aquí pots veure com ho celebrarem: 20 anys de Capoeira Canigó.


ActivitatsDetall Berimbao

Actualment els membres de l’associació ens trobem setmanalment per entrenar a Salt, L’Escala, Olot, i Barcelona. Als entrenaments practiquem i perfeccionem la tècnica: la dansa-lluita, la filosofia, i també aprenem a cantar i tocar els instruments tradicionals de la Capoeira. I una vegada al mes fem l‘aula de música i roda.

A més a més ens trobem regularment per fer rodes de Capoeira als diferents espais dels que disposem i també al carrer, on participem en esdeveniments i/o activitats organitzades per altres entitats: festes locals, espectacles, fires… Consulteu la nostra agenda per conèixer el programa d’activitats.

Des de la fundació de l’Associació hem organitzat deu Festivals Internacionals de Capoeira amb la Cerimònia de Graduació, canvi i entrega de corda. En aquests certàmens hem tingut el plaer de rebre Mestres reconeguts de tot el món com el Mestre Sombra (Senzala de Santos, Brasil), Mestre Beija Flor (Paname – París), Mestre Ediandro (Banzo de Senzala – Barcelona)…

Podeu veure com va ser el darrer Batizado aquí: Xè Festival Capoeira Canigó 2018.

També estem impartim aules de Capoeira a les escoles, i dins el programa Juguem? Salt.

Organització

Al capdavant de l’Associació comptem amb el Mestre Ceará, Volker Herrmann. Com a Associació, els membres i alumnes treballem de manera conjunta i cooperativa en les activitats i organització d’events. Capoeira Canigó és una entitat viva i orgànica. Estem oberts a qualsevol proposta engegada pels alumnes per tal de potenciar l’activitat de la capoeira.

Vídeo de presentació