Classes de Capoeira pels nens i nenes de Salt al projecte “Juguem?”

Per tercer any consecutiu, l’Associació de lleure Juguem vol proporcionar serveis pedagògics de caire lúdic al centre de la vila de Salt.

Salt té unes característiques úniques i diferents a la resta de la comarca. La població és majoritàriament vinguda de fora. Famílies que han migrat a Catalunya per millorar la seva vida en molts aspectes: feina, seguretat, prosperitat familiar… Els motius són molts i diversos.

Salt ha fet una aposta segura i decidida per emprendre tot tipus de projectes que ajudin a rebre, incorporar i cuidar tota la població en general. I així gaudir d’una bona convivència i enorgullir-se d’anar tots junts, encara que diferents alhora, cap a la mateixa direcció. Un poble on poder viure i prosperar com a comunitat.

El fet que aquests nous habitants hagin arribat recentment, dóna pas a unes carències econòmiques que repercuteixen en el dia a dia dels nens, ja que estem parlant de famílies pobres o en risc d’exclusió social. Sovint no poden garantir tot el que voldrien als seus fills, com per exemple, gaudir d’activitats extraescolars.

Les propostes del Juguem posen a l’abast de les famílies activitats de lleure guiades per monitors, que es porten a terme en espais adequats a les necessitats d’un nen.


La nostra entitat, Capoeira Canigó, juntament amb moltes altres, vol col·laborar en aquesta millora social i valuosa per als habitants a Salt.


La pràctica de la Capoeira esdevé una bona eina i una bona oportunitat per tal que els infants de Salt puguin realitzar activitats esportives i de lleure després de la jornada escolar. La Capoeira potencia el desenvolupament individual amb la intenció de sumar i potenciar els aspectes positius, a través d’experiències pròpies d’aprenentatge i de desenvolupament integral.

Gràcies a aquesta iniciativa, ajudem a aquests nens a deixar el carrer o sortir de casa per participar en activitats saludables i beneficioses per al seu desenvolupament, sense que això suposi una gran despesa econòmica per als seus pares.

La Capoeira pot donar a aquests nens i nenes més eines de relació social i reforça l’educació per la salut, l’esport i l’higiene.

A més ajuda als qui la practiquen a prendre consciència de les seves capacitats i aporta beneficis com ara:

  • el sentiment de pertinença a un grup i el treball en equip
  • la millora de la condició física i de la coordinació
  • nocions socials, culturals i musicals

Així com garantir el seu dret a jugar i a créixer en un ambient favorable.

Un altre aspecte positiu per aquests nens és que poden conviure amb nens d’altres escoles del poble i de totes les edats. Fet que enriqueix i obre noves oportunitats per aprendre i gaudir, jugar i relacionar-se amb l’entorn proper.


Tots els dijous, de 5.15 a 6.30 de la tarda (octubre a juny), ens trobem per berenar, i junts, fer classes de capoeira, a la Factoria Cultural La Coma Cros de Salt.


 

Més informació: Projecte Juguem? Salt – Educació en el Medi Obert

You may also like...