Dia de la Consciència Negra a Olot

 

Han passat molts anys i les condicions han canviat, però encara hi ha molt camí per recórrer i molta feina per fer envers la plena igualtat i la eradicació de la xenofòbia i la discriminació per motius racials i ètnics.

Aquesta és una data assenyalada per a la Capoeira, ja que és una art molt vinculada a la esclavitud que van patir milions d’africans que van ser deportats a Amèrica per a treballar en condicions infrahumanes i contra la seva voluntat a les plantacions d’aquest continent.

En aquest entorn és on va sorgir la Capoeira, com a eina d’expressió de les seves arrels, de record i enyorança cap a la seva terra natal, i de resiliència i entrenament per a afrontar aquella etapa en la que qualsevol expressió de les seves pròpies identitats estava prohibida. Han passat molts anys i les condicions han canviat, però encara hi ha molt camí per recórrer i molta feina per fer envers la plena igualtat i la eradicació de la xenofòbia i la discriminació per motius racials i ètnics.

Volem aprofitar el dia de la Consciència Negra per reivindicar la igualtat i la integració, a través de diferents actes i acompanyats dels nostres amics de l’altre costat de la frontera, que tindran lloc a la ciutat d’Olot durant el dia 20 de novembre del 2021, des de les 10.30h del matí i fins a les 18.30h de la tarda.

10.30 a 12h Taller de Capoeira

12.15 a 13.30h Roda de Capoeira

Dinar (Menú 12€. Cal reservar ticket!)

15h Conferència: Capoeira “Colonialidad y Descolonización en las diásporas de la Ginga”
a càrrec de la professora Dai Sombra (Editora de Hija de la Diáspora, Centro Cultural Senzala de Capoeira – Mestre Ramos, Centro Cultural Senzala de Capoeira Memória Viva de Mestre Peixinho)

16.30 a 18.30h Roda de Capoeira

Lloc: Local social Núria d’Olot (c/ Verge del Carme, 8 d’Olot) https://nuriasocial.org/

 

You may also like...