Els beneficis de la Capoeira

La Capoeira és un art molt complet que combina música, dansa i art marcial.

La seva pràctica ens aporta moltíssims beneficis:

A l’entrenament físic treballem exercicis aeròbics, la resistència i la flexibilitat. La dansa i la movimentació ens ajuden a millorar la nostra coordinació, la percepció de l’espai i milloren els nostres reflexes. Amb una pràctica continuada reduïm la pressió sanguínia i nivell de greix corporal. També beneficiem el nostre sistema respiratori. Guanyem força muscular, equilibri i elasticitat.

Un altre dels beneficis de la Capoeira és la musicalitat. A les aules aprenem a tocar els instruments de percussió de la Capoeira, tradicionals de Brasil. El berimbau, l’atabaque, el pandeiro, l’agogo i el reco-reco. També aprenem a cantar cançons i fer cors. D’aquesta manera podem parlar dels beneficis culturals, ja que de manera pràctica ens endinsem en la cultura brasilera i en el seu idioma.

A Capoeira tots som músics, lluitadors i ballarins. Tots som artistes.

Un altre dels beneficis de la Capoeira és el treball en equip. A les classes combinem el treball individual, en parella i en grup. Al final de les aules té lloc la Roda. Ens posem tots en cercle i animats pels cants, les palmes i els instruments, anem sortint a fer joc de dos en dos a l’interior del cercle. Aquest és el moment en el que posem en pràctica tot el que aprenem a les aules. La velocitat del joc ve determinada pel ritme de les melodies. Els moviments del tronc inferior ens ajuden a alleugeir problemes digestius. La Capoeira ens ajuda a reduir l’estrès i la tensió perquè el treball físic incrementa la generació d’endorfines.

A més la Capoeira és una disciplina apta per a totes les persones i totes les edats. Només cal tenir curiositat i ganes de començar! T’animes a practicar amb nosaltres?

You may also like...