Reflexió del IXè Festival Internacional Capoeira Canigó 2016

Compartim amb tots vosaltres aquesta preciosa carta que la Irene Montgé, Formada “Guerrera”, ens ha fet arribar:


“Aquesta memòria vol reflectir l’agraïment que sento cap a l’escola Senzala i els mestres i alumnes, i en concret al meu mestre Cearà que ha fet possible aquest event.

Més que fondo i tècniques variades, el que sento que hem treballat és essència de la capoeira i consciència, temes molt importants a profunditzar donada la desafecció general d’aquesta societat.

Clarament he sentit una gran intenció de connotacions espirituals durant aquests dies, cosa que considero tant important en aquests temps d’extrems i materialismes.

El mestre Sombra, gran mestre tant proper a tots els alumnes, al que cada vegada que retrobem ens transmet mès un exercici d’auto acceptació i treball d’implicació dins la capoeira que alhora també es reflecteix a la vida quotidiana.

En les rodes he pogut sentir de manera quasi palpable, que a través de la força dels berimbaus i altres instruments i els cants ben sincronitzats ens elevem a un altre nivell de vibració. Clarament es notava, entre d’altres, amb la força seva veu i la intenció que el mestre Bahia, que amb els seus cants intensificava l’energia de la roda. Una clara manera de veure que tot està lligat dins la roda i que tot depen de tots. Fins un bon joc pot tenir a veure amb el conjunt de tots. Tant apassionant pot ser cantar, com tocar instruments, com fer un joc.

En resum practicant capoeira sento llibertat, i aquesta m’enganxa a més.

Mestre Cearà, sento que em transmets molt, amb la teva persona, aprovació i recolzament, el teu tracte amb cadascú de nosaltres, la teva manera de ser tant familiar.
Gràcies per confiar en mi, treballaré la seguretat i el creure’m-ho,que és un treball que tinc tant a dins com a fora de la capoeira, que és la vida mateixa.

També estic agraïda a cada alumne pel recolzament entre tots i l’aportació de cadascú.
Em sento realment acollida i apreciada i això em reconforta.

Tinc ganes de comensar a donar alguna classe, com a exercici, sense haver de impressionar a ningú perquè cada moviment té el seu treball i el seu efecte i el seu perquè..
simplement per compartir.

En fi..
moltes gràcies pel regal de tenir un Batizado i reconectar entre tots.”

Irene Montgé Córdoba


WhatsApp-Image-20160615

 

Acompanyem aquesta carta amb les aquarel·les que l’Edián Fernández, alumne de Capoeira Palmarés (Barcelona), va fer per regalar als padrins durant els Batizados que van tenir lloc al Festival. Des d’aquí el volem felicitar i reconéixer  la seva feina, dediació i talent. Artista!!

You may also like...