Can Seixanta en perill

13806_10155942323645508_6580744891468922670_n

Al carrer de la Riereta, números 18, 20 i 22 (que sumen 60), es troba un dels últims referents del que va ser el Raval industrial: Can Seixanta. D’aquesta antiga fàbrica tèxtil, coneguda popularment pel seu desordre, és d’on prové l’expressió, tan catalana, “Això sembla Can Seixanta”. Des del seu tancament fa molts anys, diferents activitats s’han anat succeint en aquests edificis.

Actualment, s’hi concentren uns pocs habitatges on viuen tres famílies, algunes amb infants, a més de diverses entitats culturals i socials, així com tallers. Entre elles l’Associació Capoeira Palmares Barcelona, que organitza classes de capoeira i dansa, entre d’altres activitats, des de fa tres dècades.

can_seixanta_capsalera

Fotografia: ©Enric Català

Des que l’actual propietària dels immobles va decidir vendre’ls, els veïns que hi viuen i les entitats i els tallers que hi treballen li fan nosa i no vol renovar els contractes d’arrendament que acaben. Fins aquí, tot correcte, excepte pel fet que diferents veïns han posat denúncies per “moobing”.

TVCikNqIAiAlGUm-800x450-noPad

 

PLATAFORMA SALVEM CAN 60

logo-can60A causa de la gravetat de la situació en què es troba, l’Associació Capoeira Palmares està intentant organitzar una plataforma que inclogui totes les entitats de Can Seixanta per defensar el valor social de les seves funcions al barri i el manteniment de la seva presència al vell recinte fabril. En Quirze Serradell també ha fet una petició a través de Change.org per demanar al nou Ajuntament que s’impliqui en el cas i els ajudi a trobar una solució en el conflicte.

Us animem a signar la petició a Change.org. És un moment! Podeu signar-la aquí: “Salvem Can 60!

 

PROPERES ACTIVITATS

Des d’aquí us animem a participar en les diferents activitats que estem organitzant per reivindicar la nostra veu. Les properes activitats proposades són:

  • Manifestació Salvem Can 60, a la Pl. Sant Jaume de Barcelona / dimarts 14 de juliol, a les 18h. Més informació.
  • Cercavila Alternativa (dins les Festes del Raval) / 16 de juliol. Més informació.

 

CAN SEIXANTA ALS MITJANS

Des de la trista notícia, s’han publicat diversos articles per informar als ciutadans de la situació:

 

ELS HASHTAGS:

#CanSeixanta #SalvemCan60

 

La situació és greu, per això us demaneu que feu córrer la veu!

You may also like...